piatok 1. apríla 2016

Meet my biggest darlings


Ak ešte neviete, moje dve najväčšie lásky sú Sárka (mačka) a Nelka (psík). Veľmi ich ľúbim, nikdy by som ich za nič nevymenila! Síce bývame v byte, ale oni si už na seba zvykli a rešpektujú sa :) Tak vám aspoň trošku priblížim môj život s týmito dvomi krásnymi stvoreniami <3

If you already don't know, my two biggest darlings are my cat Sara and dog Nella. I love them a lot, and never want to lost them! Even if I live in a flat, they get along very well, they love each other :) So I hope you'll enjoy it, and you'll know them as well as me :)


SÁRKA
Každý by si myslel, že všetky mačky sú prítulné, no tá moja nie :) Ona je prítulná len ku mne, ku nikomu inému. Nemá moc rada cudzích ľudí, obzvlášť malé deti. Vždy, keď zaspávam tak príde a ľahne si nad moju hlavu a pradie :) Takto spíme celú noc.

Everyone think, that every cat is snuggling, but mine not. She is snuggling only with me, with nobody else. She don't like strange peolpe, especially little kids. Always, when I'm falling asleep, she comes above my head, and she starts to purr <3 This is how we are sleeping all night.


Miluje všetko čo šuští (sáčky, tašky, obaly od sladkostí, papier) ale aj rôzne šnúrky, špagáty ako každá mačka :3 Vždy keď mám čerstvo vyžehlené, alebo vypraté oblečenie na posteli tak presne tam si musí ľahnúť, a tým pádom je potom celé od chlpov :) Je dosť veľká drina si potom to oblečenie odchlpiť.

She adores everything what is rustle ( sachets, bags, candy wrappers, paper), and she likes ropes like most of cats :3 Always, when I have freshly ironed my clothing, she lies right into it, so then I have cat hair everywhere- mostly on my black clothing :)


Jej obľúbená miestnosť v byte je jednoznačne moja izba, kde trávi väčšinu svojho času. Je to také naše malé kráľovstvo :) Miluje len tak sedieť na okne, a pozerať sa von, poprípade ak uvidí nejakého vtáka, tak začne hneď mňaukať a snaží sa ho chytiť cez sklo :)

Her favourite room of our flat is my bedroom, where she spends almost all the time. It's her little kingdom :) She likes sitting on the window, and watching outside. She is very happy when she sees the bird, she starts meowing, and she's trying to catch him through the window :)


Milujem keď spinká <3 Je pri tom taká zlatučká že až <3

I adore when she is sleepeng <3 How cute is that!


 Oh, a ináč, je to Britská Modrá rasa, a má už 8 rokov :) Je to moja parťáčka už od nepamäti <3 Keďže Sárka celý život žije v byte, nemá moc možnosť behať a tak len papá a spí, takže možno trošku vyzerá ako keby bola tehotná, ale ona nieje :)

Oh, I almost forget, this is British blue cat, and she's 8 years old. She is my very good friend from time immemorial <3 Since Sara is all life living in flat, she don't have too much place for running, so she's little bit fat, but she's my darling, and I love her so so much!



NELKA
Nelka je moje druhé zlatíčko <3 Príbeh, ako sme ju našli je veľmi zaujímavý :) Každý rok sa celá rodina stretávame, aby sme sa porozprávali čo nového a tak. Nelku sme našli práve na jednom z takýchto stretnutí. Zo začiatku bývala u babky, ktorá býva v dome, takže tam sa mohla do sýtosti vybehať a pošáliť, keďže je to Jack Russel teriér :) Báli sme sa totiž, ako bude reagovať na Sárku, predsa len nieje najmladšia. Síce sme ju často navštevovali, no mne veľmi chýbala, tak sme sa jedného dňa rozhodli že ich skúsime zoznámiť a uvidíme ako na seba budú reagovať. Jasné že prv neboli veľký kamaráti, no postupne si na seba zvykli, a Sárka si u Nelky vybudovala rešpekt, veď predsa ona tu bola prvá :)

Nella is my second darling <3 The story, how we get her is pretty interesting... Every year, all my family is meeting, we have fun, and we are talking about some news in our family. We got Nella right on one of this meetings. From  the beggining, she lived in my grandmas place in the house, because we were afraid if our cat Sara will like her. Even if we were visiting her, I missed her so much. So once, we decided to finally meet them, and now, fortunately they love each other so much.


Je veľmi hravá, no veľmi rada si pospí zahrabaná hlboko pod perinami, alebo cez obed na slniečku :) Niekedy sa až čudujem ako pod toľkými perinami dokáže vôbec dýchať :)

She is playful, but she likes to sleep deep deep under my blanket :) I'm surprised how she can survive there and breath :)


Vždy ma na ulici niekto zastaví, a povie mi aké mám pekné šteniatko. Teraz má Nelka 6 rokov, a u nás býva už 3 roky. Ona sa proste správa a aj vyzerá ako šteniatko. Má aj takú ešte stále hebučkú srsť.

Always, when I'm walking with her, someone stop me and tell me that I have really nice puppy, but Nella is almost 6 years old, and she's living with uz 3 years. Simply, she still looks like a puppy.


Nelka, ako každý pes miluje hádzanie loptičiek, obzvlášť tých, ktoré pískajú.

Nella, like every dog, likes throwing balls, especially that whistling ones. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára