sobota 10. októbra 2015

DIY time- chestnut ideas



A už je to tu. Prišla jeseň, a s ňou aj pletené svetre, teplé nápoje, čižmy, pochmúrne počasie a zbieranie gaštanov. Aj vy ste si nazbierali kopec gaštanov a neviete čo s nimi? Tak potom pre Vás mám dve skvelé riešenia! Sú veľmi jednoduché, takže dúfam že ich určite hravo zvládnete :)

 DRŽIAK NA FOTKY
      Budeme potrebovať samozrejme gaštany, hrubý drôt, kliešte, lepiacu pásku a špilku na prepichnutie gaštanov (ja som použila špilku s ktorou na veľkú noc prepichujeme veľkonočné vajíčka :)
       TIP: Ak máte v blízkosti gaštany, ktoré nie sú veľmi okrúhle, ale majú spodnú časť trošku sploštenú, určite ich použite :)

       1. Prv si vlastne prepichneme gaštan do stredu, ale neprepichujeme cez celý gaštan. Vlastne tak, aby sa vám tam udržal ten drôt a aby sa neprevážil celý gaštan. Najlepšie je položiť si gaštan na nejakú rovnú plochu a nakresliť si do stredu čiernu bodku a tam potom urobiť dierku :)


       2. Potom si vlastne odstrihneme z drôtu dĺžku akú chceme, zapichneme do gaštanu a s lepiacou páskou nalepíme fotku.

Toto diy je super v tom, že bez problémov môžete vymeniť fotky, je to veľmi jednoduché a vyzerá to naozaj veľmi efektne :)



 PAVUČINKY
          Budeme potrebovať gaštany, zápalky, nožnice, špilku na prepichnutie gaštanov, čiernu fixku, nožnice a rôzne bavlnky alebo nitky rôznych farieb.
          TIP: Ak doma máte aj striebornú alebo zlatú niť, určite ju použite :)

          1. Najprv si zo zápaliek odstrihneme sírovú časť. Na jeden gaštan vychádza cca 5-6 zápaliek.
          2. Okolo gaštanu si nakreslíme dierky, ktoré potom prepichneme.

          3. Napicháme si do dierok zápalky.
          4. Teraz prichádza tá najzábavnejšia a najzdĺhavejšia časť- točenie bavlniek. Je to veľmi jednoduché. Na začiatku len urobte dvojitý uzlík, a potom jednoducho točte bavlnku okolo zápaliek, a na konci tiež urobte dvojitý uzlík.
           5. Tak isto postupujte aj pri ďalších farbách. Snažte sa dávať na každú farbu iným množstvom bavlnky, aby to bolo také nesymetrické :) Na konci som neodstrihla celú nitku, ale nechala som ju dlhšiu aby som si to mohla zavesiť. Ak potrebujete ešte lepšie vysvetlenie, video je tu.




Tak dúfam že sa Vám tieto diy páčili :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára